Telefons: +371 29128400
E-pasts: info@introskip.com

Vai mana mājas lapa pelna?

2017-06-29 13:17:07
Vai mana mājas lapa pelna?

Ko nozīmē peļņu nesoša mājas lapa? Kā noskaidrot vai mana mājas lapa pelna? Vai man par to būtu jāsatraucas? Kā panākt to, lai mana mājaslapa sāktu pelnīt? Kā izveidot peļņu nesošu mājaslapu? Kā saņemt atbildes uz šiem jautājumiem?

Ir dzirdēts, ka cilvēki sūdzas un nesaprot, kāpēc tiem būtu jāmaksā par savas mājas lapas izvietošanu, uzturēšanu un vēl par dizainu, un programmēšanu. Viņi to dara tikai tāpēc, ka ir dzirdēts, ka tā ir jādara, un arī konkurenti tā dara. Ar neapmierinātību maksā ar to visas saistītās izmaksas, tajā pašā laikā ieekonomējot visur, kur vien tas iespējams.

Plaši izplatīts ir mīts, ka vienīgie, kas nopelna naudu ar interneta palīdzību, ir tikai tie, kas kaut ko tirgo internetā. 
Peļņu nesoša mājas lapa var būt jebkuras nozares pārstāvjiem, jebkuram biznesa veidam. Un ideāli tādām vajadzētu būt visām šobrīd pastāvošajām mājaslapām, bet
diemžēl liela daļa esošās mājas lapas ne tikai nepelna, bet pat strādā nesaprotama mērķa vadītas un tādējādi grauj uzņēmuma vai zīmola tēlu, kas bieži ir ekonomijas, bezdarbības vai neprofesionāli paveikta darba sekas.
Ir daudz principu, kuri raksturo pelnošas mājas lapas, bet ir tikai viens noteikums, uz kura balstās šie principi un tas ir, lai ikviens mājas lapas apmeklētājs agrāk vai vēlāk kļūtu par mājas lapas pārstāvju klientu.

Mājas lapa var pārdot produktus vai pakalpojumus, sniegt informāciju, kalpot kā reklāmas brošūra – tas nav svarīgi, galvenais, lai tās apmeklētāji galā arī izvēlas mājaslapā prezentēto produktu vai pakalpojumu.

Apzinies savas mājas lapas mērķi

Kādam mērķim kalpo Jūsu interneta lapa? Tā varbūt paredzēta, lai pārdotu produktu vai kādu servisu, lai sniegtu informāciju, kas pievilina vairāk klientu vai biznesa projektu, tā varbūt pat minēto lietu kombinācija.

Pieņemsim, ka Jūs tirgojat velosipēdus. Jūsu mājaslapā noteikti būtu jābūt rakstiem ar padomiem velosipēdistiem, kā ekspluatēt un izvēlēties velosipēdu, kādas detaļas piemērotākās u.c., kā arī interneta veikalam, kur pasūtīt un iegādāties velosipēdus, to detaļas un aksesuārus. Šis būtu piemērs par mājas lapu, kura kombinācijā veiksmīgi pārdod vairākas saistītas lietas.

Bet, ja Jūs esat grāmatas autors, kurš tirgo savu grāmatu, Jums varētu derēt vienkārša pārdošanas vietne. Vienkāršu mājas lapu raksturotu viena vai divas lapas visai vietnei, ar vienīgo grāmatas prezentācijas saturu un pogām ‘’Pasūtīt’’ vai ‘’Pirkt’’. Šis būtu piemērs tam, kā vienkārša mājas lapa var pārdot un sniegt ievērojamus ieņēmumus.

Trešais veiksmīgas pelnošas mājas lapas piemērs - Jūs esat autoservisa īpašnieks, un Jums būtu vienkārša mājas lapa ar aprakstu par Jūsu servisa veicamajiem pakalpojumiem, kontaktinformācija un blogs. Blogā ik dienas Jūs atjaunotu informāciju sniedzot padomus un informāciju autoīpašniekiem par dažādām aktuālām tēmām saistītām ar automašīnām. Galu galā pateicoties informācijas noderīgumam Jūsu mājas lapas apmeklētāju skaits pieaugtu un galu galā visi mājas lapas apmeklētāji pateicoties vērtīgajiem rakstiem pārliecinātos par Jūsu profesionalitāti un pie nepieciešamības kāda pakalpojuma izpildei izvēlētos tieši Jūsu autoservisu.

Mājaslapas apmeklētājs rīkojas tā, kā esat iecerējuši Jūs

Vai esat kādreiz apmeklējuši interneta adresi, kur jau pēc pirmās lapas haotiskā izvietojuma dēļ pametat to? Izvietot visu informāciju par kompāniju jau pirmajā lapā ir visai ierasta prakse, tomēr tā nav sevišķi laba ideja. Jūs tomēr vēlaties panākt to, lai Jūsu mājas lapas apmeklētājs paliek Jūsu mājas lapā un veic kādas darbības. Katrai Jūsu interneta resursa lapai nosakiet tās galveno mērķi, kuru vēlaties, lai tā pilda, katru reizi, kad to kāds apmeklē.

Vēlaties, lai apmeklētāji seko Jums un Jūsu darbībām, lasa jaunumus, iegādājas Jūsu produktu, aplūko Jūsu darba fotoattēlus, lasa Jūsu rakstus? Veidojiet visu tīru, viegli saprotamu un loģisku, un Jūs realizēsiet nosprausto mērķi, un apmeklētāji būs laimīgi.

Apzinies savu tirgu

Mājas lapu īpašnieku un uzņēmēju vidū valda maldīgs uzskats, ka to produkts vai pakalpojums ir priekš visiem labākais. Varbūt tā arī ir taisnība, tomēr ne visi izvēlēsies iegādāties konkrēti to. Tā iemesla dēļ ir svarīgi izvēlēties pareizo tirgu un koncentrēties uz to.

Noskaidrojiet atbildes uz šiem jautājumiem:

  • Vai mani klienti ir sievietes vai vīrieši?
  • Cik izglītoti tie ir?
  • Kāda vecuma grupu tie pārstāv?
  • Kādas ir to intereses un hobiji?
  • Kāds ir to ģimenes stāvoklis?
  • Kāds ir to ienākumu līmenis un dzīves līmenis?
  • Kas tiem ir visvairāk nepieciešams?
  • Ko tie sagaida apmeklējot manu mājaslapu?

Šie pamatjautājumi palīdzēs Jums iegūt skaidrāku kopainu par Jūsu klientiem. Zinot šo informāciju, jau ir iespējams pareizi izvēlēties, kas, kur un kā tiks attēlots, informāciju, no kuras atteikties vai tieši pretēji, kura ir, vitāli nepieciešama, kādu saturu izvēlēties, uz ko likt uzsvaru u.t.t.

Mājaslapas analīze

Lai saņemtu atbildi uz jautājumu: ’’Vai mana mājas lapa pelna?’’ ir jāveic mājaslapas analīze rūpīgi izvērtējot visus aspektus pēc augstāk minētājiem principiem. Kā arī, ja ir vēlme, saņemt visprecīzāko un objektīvāko analīzes rezultātu ir jāpieaicina speciālists vai vismaz jālūdz 3 nesaistītiem, dažādiem cilvēkiem izvērtēt Jūsu interneta resursu. Tikai tā Jūs saņemsiet pietiekami precīzu atbildi uz jautājumu: „Vai mana mājas lapa pelna?’’
Lai tie cilvēki pamēģina atrast konkrētu informāciju tajā, lai raksturo izjūtas kādas pārņem apmeklējot katru lapu tajā, lai nosaka, vai ir izdevies sasniegt Jūsu vēlamo mērķi, lai konstatē lietas, kas tiem patīk un, kas nepatīk, lai konstatē kaitinošākās, traucējošākās lietas, lai veic salīdzinājumu ar konkurentiem. Pat ja jūs nepiekrītat, tomēr ieklausieties katra cilvēka viedoklī un esiet paškritiski. 
Tikai tā var tuvoties pilnībai.

Mājaslapas attīstība

Pat ja esat izpildījuši visus kritērijus un arī apkārtējie atzīst, ka Jūsu mājaslapa ir peļņu nesoša. Svarīgi ir iet līdzi laikam un nepārtraukti attīstīties. Atceraties, ka konkurenti, jau arī nesnauž un varbūt tieši šajā brīdī strādā pie jaunas, unikālās uzņēmuma mājas lapas. 
Laikam ejot, viss līdz ar cilvēku prasībām mainās, un, kas pirms 3 gadiem bija veiksmīga, peļņu nesoša mājas lapa, tagad jau varbūt ir vecmodīga un haotiska. Svarīga ir patstāvīga informācijas atjaunošana un dažādu elementu maiņa, lai cilvēkiem nekļūtu garlaicīgi un mājas lapas apmeklētāji nealktu pēc pārmaiņām.

Pareizi veidota mājas lapa uzlabo pozīciju, palielina apmeklētāju skaitu un galu galā ievērojami palielina biznesa peļņu. Bez liekas Jūsu piepūles mājas lapa efektīgi strādā un  pelna naudu Jūsu vietā. Ja tas tiek izpildīts, Jūs droši varat teikt: ''Man ir peļņu nesoša mājas lapa.'' 

 

Komentāri

Autorizējieties, lai komentētu

Uzdot jautājumu

Paldies par jautājumu!

Mēs drīz atbildēsim.

Pieprasīt konsultāciju

Paldies par jautājumu!

Mēs drīz atbildēsim.