Phone: +371 29128400
E-mail: info@introskip.com

Interneta mārketinga ietekme uz offline biznesu

2017-06-29 13:15:51
Interneta mārketinga ietekme uz offline biznesu

Lieto internetu, lai attīstītu savu biznesu reālā vidē. 

Šodien lai atrastu nepieciešamo informāciju – cilvēki pirmkārt lieto internetu. Piemēram, lai atrastu, kādu produktu vai pakalpojumu cilvēki vairs neapsver iespēju šķirstīt uzziņu grāmatu vai sludinājumu avīzi, bet tā vietā lieto internetu.

Ir vienkārši atrast nepieciešamo pāris minūšu vai pat sekunžu laikā, ierakstot atslēgvārdu frāzes meklēšanas servisos.
Jebkurš, ar internetu pat nesaistīts bizness, kurš nav atrodams vai pienācīgi neatspoguļojas internetā, zaudē lielu daļu klientu, savukārt zaudējot klientus, cieš bizness.

Tāpēc vairs nav jautājumu par to, vai internets ietekmē biznesu reālā vidē, skaidrs, ka robežas starp virtuālo un reālo pasauli praktiski vairs neeksistē.

Iztēlosimies, ka Jums ir vietējais elektrotehnikas veikals un Jums ir budžets, kuru esat nolēmuši iztērēt uzņēma reklāmai un citiem mārketinga pasākumiem, lai veicinātu veikala izaugsmi. Būtībā ir trīs veidi, kā izlietot budžetu.

1. Īslaicīga reklāma masu medijos: 

Jūs iztērējat naudu īslaicīgai reklāmai masu medijos. Jūsu reklāmu pamana milzīga auditorija, uzņēmuma vārds ir plaši izskanējis, kas nenoliedzami ir būtiski, bet jārēķinās, ka liela daļa no auditorijas nedzīvo jūsu rajonā vai pat pilsētā, bet otrai daļai dotajā brīdi nav nepieciešams Jūsu piedāvājums, vai arī tas neatbilst viņu vajadzībām. Finālā Jūs iegūstat nelielu atpazīstamību un dažus jaunus klientus.

2. Veikala telpu uzlabošana un/vai jaunu telpu īre. 

Veikals ir ieguvis jaunu veidolu, vai pat jaunas telpas, kā rezultātā, Jūsu veikalu apmeklē vairāk cilvēku, tomēr apgrozījums nepieaug tik būtiski, lai Jūs atpelnītu ieguldītos līdzekļus. Daudzi no apmeklētājiem apskata piedāvāto preču klāstu Jūsu veikalā un turpat, ar mobilā telefona palīdzību, atrod to pie Jūsu konkurenta interneta veikalā daudz lētāk. Pie Jums viņi izvēlas preci, aptausta to, nokonsultējās par lietojamību un jau esot mājās iegādājas to, par daudz zemāku cenu.

3. Uzņēmuma mājaslapas un interneta veikala izveide.

Jūs izveidojat savam uzņēmumam spēcīgu lapu ar interneta veikala iespējām, optimizējat sociālo medijus, optimizējat meklēšanas servisu rezultātus, kā rezultātā Jūsu piedāvāto preču klāsts kļūst pieejamāks potenciālajiem klientiem. Cilvēki, kuriem rodas nepieciešamība pēc Jūsu precēm ātri un ērti var atrast Jūsu veikalu un iepazīties ar preču klāstu un cenām. Klientu loks pieaug, un Jūsu zīmols kļūst atpazīstamāks. Pieaug apgrozījums, kurš dalās gandrīz vienādās daļās starp Jūsu fizisko veikalu un interneta veikalu. 

Pateicoties lielajam apgrozījumam, Jums veidojas uzkrājums, kuru varat novirzīt uzņēmuma attīstībā – izvietojot reklāmas masu medijos, kā arī atverot veikalu plašākās telpās kādā tirdzniecības centrā. Jūs esat izveidojis veiksmīgu, augošu biznesu ar interneta mārketinga palīdzību.

Šādus piemērus varētu iztēloties vēl daudz, kur veiksmīga biznesa attīstība nav iedomājama bez interneta. Iepriekš minētie pirmie divi biznesa attīstības scenāriji nav nepareizi un ir tikai loģisks posms attīstības procesos, tomēr veiksmīga biznesa izveidei nepieciešami stingri pamati, uz kā to būvēt.

Un internets šobrīd ir ieņēmis primāro vietu mārketinga jomā un tas veido spēcīgākos pamatus Tava biznesa attīstībai.

Comments

Authorise to comment

Ask a question

Thank you for your question.

We will respond shortly.

Request consultation

Thank you for your question.

We will respond shortly.