Phone: +371 29128400
E-mail: info@introskip.com

Satura mārketings

2017-07-10 07:48:46
Satura mārketings

2012. gads ir bijis izaugsmes gads satura mārketingam. Pazīstamu zīmolu uzņēmumi satura mārketingam ir atvēlējuši būtisku lomu savā mārketinga stratēģijā. Virgin, CocaCola, American Express u.c., ir atzinuši, ka satura mārketings ir vitāli svarīga atslēga pie patērētāja.

Mūsdienu patērētājs ir zinošāks, nepacietīgāks un skeptiskāks. Viņš nepakļaujas reklāmas spiedienam, tāpēc ir jāmeklē arvien atjautīgāki risinājumi. Satura mārketings ir viens no spēcīgākajiem mūsdienu mārketinga instrumentiem. Šā laika informācijas pārsātinājumā cilvēki ir iemācījušies ātri šķirot/skanēt informāciju, izvērtējot svarīgāko.

Aizvien svarīgāks kļūst profesionāli veidots saturs. Ja kādreiz bija jautājums: "Kas ir satura mārketings?", tad tagad ir jautājums: "Kā pareizi veidot saturu?".

Zīmola pamatā ir zīmola ideja un vārdi parāda to. Pēc vārdiem ir redzams, uz kurieni zīmols virzās, vai saturs atbalsta zīmola solījumus. Piemēram, vārds VOLVO visiem asociējas ar drošāko automašīnu pasaulē, kas arī atbilst patiesībai, bet liels nopelns tajā ir nemitīgai un pareizai cilvēku informēšanu caur visdažādākajiem satura veidiem. Raksts, kas apraksta lielo skaitu sasisto mašīnu VOLVO drošības izmēģinājuma braucienos, reklāma, kas lepojas ar drošākās gada mašīnās titulu, aptauja par to kādu mašīnu izvēlēties ģimenei, raksti par inscenētām autoavārijām ar foto attēliem. Satura mārketingsTā visa informācija paliek mūsu zemapziņā un drīz par to arī runā cilvēki mums blakus un pajautājot jebkuram, kas ir drošākā mašīna, skan pārliecinoša atbilde: „VOLVO’’. Ir skaidrs cik liels nopelns tajā ir milzīgam darbam satura mārketingā, visupirms ir saturs un pēc tam cilvēku runas un tādus veiksmīgus piemērus varētu minēt vēl ļoti daudz.       

Runa nav tikai par Tavu saturu, svarīgāk par visu ir tas ko citi saka par jums. Labs, bagātīgs saturs un saistīti raksti palīdzēs atrast Tavu kompāniju (skat. SEO) un dalīties ar to. Kad kāds dalās ar labu saturu, atzīmē "patīk" vai komentē to, tas vairs nav tikai Tavs saturs, tas ir arī viņu saturs un cilvēku veidotam saturam uzticas vairāk nekā reklāmai. Saturs ir kā valūta, kuru mēs iemainām pret publikas uzmanību. Un tā valūta kļūst vērtīgāka ar katru reizi, kad kāds ar to dalās izņemot mūs pašus.

Comments

Authorise to comment

Ask a question

Thank you for your question.

We will respond shortly.

Request consultation

Thank you for your question.

We will respond shortly.